Som utbildad av de skickligaste beroendeexperterna i USA, själv barn till gravt alkoholiserade föräldrar samt nykter sedan 2005 samt har Camilla en lång och gedigen erfarenhet inom beroende. Detta gäller oavsett det är alkohol, illegala substanser, receptbelagda läkemedel eller medberoende. Camilla är en expert flitigt tillfrågad av media och press för att kunna hjälpa och rådgöra i frågor kring beroende (läs mer under ”press”).

Camilla är den första Invitational Interventionisten i Skandinavien (CAI, se www.ariseintervention.com) och hon etablerade metoden här 2011. Hennes mål är att få personer och familjer med beroende att tillfriskna tillsammans under kärleksfulla och omtänksamma förhållanden.

2015 utbildade hon sig även till OASES-certifierad Recovery Coach (Läs mer) samt Sober Companion. Hennes självbiografiska bok AnsvarsFULL har vunnit prestigefyllda priser, bl.a. ”Årets Ögonöppnare” av Veckans Affärer.

Idén till att arbeta med de moderna metoderna fick hon redan 2007 då hon arbetade och bodde i USA. Camilla inspirerades av den stora kunskap och tillgängliga kompetens som finns i USA avseende alkoholberoende, bl.a. tjänster som interventioner, recovery coach samt sober companion. Med sin långa erfarenhet inom näringslivet i kombination med sin egen tid som nykter identifierade Camilla ett behov av dessa tjänster även i Skandinavien.

Detta då vi i vår kultur tenderar att se detta med att ”lägga sig i” någon annans liv som känsligt och ibland förväxlas med integritetskränkning. Många personer i relationssystemet kring den alkoholberoende  såsom chefer, kollegor, vänner och familj drabbade vågar inte ingripa då man är rädd för att bli anklagad, förskjuten, göra den alkoholberoende illa etc. De hamnar i en ytterst känslig situation som kan vara mycket svår att klara av utan stöd av andra.

Idag arbetar Camilla internationellt tillsammans med ett stort nätverk av behandlingshem, läkare och specialister för att ge de drabbade de bästa förutsättningarna. Både för den beroende samt familjen. Camilla reser mycket för att uppdatera sig på det senaste inom området samt hjälpa klienter oavsett var de befinner sig.

Privat bor Camilla i Stockholm med sin älskade sambo och deras underbare gudson, Leo, som har Downs Syndrom.

Med bakgrund som internationell marknadschef, strategisk varumärkeschef samt rådgivare till några av Sveriges största koncerner har Camilla en bred kompetens inom förändringsarbeten, humana vägval och organisationsdynamik. Helt enkelt hur man framtidssäkrar sitt liv, företag och omvärld genom att öppna upp för en nykter syn på beroende.

Mer om Camillas generalla yrkeserfarenheter finns på LinkedIn